Verdien geld met je website

In vijf simpele stappen

Geld verdienen realistische tijdlijn

Geld verdienen met je website, een realistische tijdlijn

Geld verdienen met je website is vooral een kwestie van stug doorwerken en een lange adem hebben. Je kunt pas geld verdienen als je veel bezoekers krijgt. Om bezoekers te krijgen moet je zorgen dat er interessante informatie op je website staat en dat deze wordt gevonden. 

Het duurt ongeveer zes maanden voordat je je eerste geld verdient met je website. Hieronder schets ik een tijdlijn waarmee dit mogelijk is. Je eerste doel is een paar tientjes. Als je daarna doorzet kan dit uitgroeien tot enkele honderden guldens per maand. Alleen als je zelf producten of diensten gaat verkopen, lukt het je om een volledig inkomen te verdienen. 

Aan het eind van deze blogpost kun je een tijdlijn downloaden, die je naar jouw situatie kunt vertalen.

De vijf simpele stappen in dit artikel

Starten met je website (maand 1 en 2)

In het algemeen zijn dit de leukste maanden. Je bent bezig met het design van je website en je hebt nog geen moeite om onderwerpen voor je blogposts te vinden. De valkuil is dat je meer met het uiterlijk van je website bezig bent dan met de inhoud. Pas daarvoor op! Een prachtige, maar lege website wordt alleen door jezelf bezocht. Ga daarom zo snel mogelijk aan de gang met het schrijven van posts.

Maand 1

 • Kies een onderwerp voor je website
 • Selecteer een hostingbedrijf en een domeinnaam;
 • Zet je website online;
 • Schrijf 10 posts volgens een sterke structuur
 • Zorg voor je verplichte pagina’s (m.n. privacy wetgeving) 
 • Design je website
 • Zorg voor afbeeldingen
 • Meldt je site aan bij google analytics

Resultaat: 0 bezoekers

Maand 2

 • Maak een planning
 • Schrijf 2 of 3 posts per week
 • Geef structuur aan je site (menu’s / categorieën)
Resultaat: 0 bezoekers

Waarom een planning verstandig is

In deze periode is het werken met een planning belangrijk. Het helpt je om doelen te stellen en door te zetten op momenten dat je het even niet ziet zitten. 

Als je weinig tijd hebt, schrijf dan minder teksten per week. Het zal dan wat langer duren voordat je je eerste geld verdiend, maar als je inkomen hier niet van afhankelijk is, maakt dat niet zoveel uit. Beter om gemotiveerd te blijven dan om af te haken door gebrek aan tijd.

Hoelang ben je met een blogpost bezig?

In de beginperiode ben je ongeveer zeven uur bezig met één blogpost. De verdeling van de tijd is als volgt:

 • Onderzoek het onderwerp (probeer je te beperken in tijd, max 1 uur);
 • Schrijf de tekst (3 uur);
 • Herlees de tekst, breng correcties aan (1 uur);
 • Zoek afbeeldingen (1 uur);
 • Zet op de website (1/2 uur);
 • Voer een laatste correctie uit (1/2 uur).

De stappen lopen soms een beetje door elkaar. Ik combineer het onderzoek doen vaak met het schrijven van de tekst. Dit geldt soms ook voor zoeken van afbeeldingen en het publiceren van de tekst.

Het is verstandig om de tekst niet direct te corrigeren. Het kan een goede gewoonte zijn om ‘er een nachtje over te slapen’. Als je in de gelukkige omstandigheden bent dat iemand je teksten wil nalezen, is dit iets waar je zeker gebruik van moet maken. Hardop lezen is ook een manier om fouten op te sporen.

Structuur van je website

Het kiezen van een goede structuur voor je website is een verhaal apart. Maak in ieder geval gebruik van categorieën om je blogposts te ordenen. Je kunt dit gebruiken voor de menustructuur van je site. 

Promoot je website (maand 3)

Maand 3

 • Schrijf 2 of 3 posts per week
 • Promoot je berichten zodra je ze hebt geschreven
Resultaat: 5-10 bezoekers per dag

Maak een gewoonte van het promoten van je berichten

Je wilt natuurlijk dat je posts gevonden worden. De natuurlijke (organische) manier loopt via Google of andere zoekmachines. Mensen zoeken naar iets waarover jij hebt geschreven en vinden dit met een zoekopdracht.

Dit is echter niet de enige manier om verkeer naar je website te krijgen. Je kunt je website ook promoten door gebruik te maken van:

 • Pinterest
 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Youtube
 • Podcasts
 • Forums
 • Skype
 • Mailings

Idealiter combineer je al deze methodes, maar realistischer is het om keuzes te maken. Iedere manier van promoten kost tijd. Je moet onderzoeken hoe het platform werkt, vaak moet je leren hoe je ‘volgers’ krijgt en wat je precies moet doen om je bericht te promoten.

Gebruik in eerste instantie datgene wat je al kent en kies in deze periode voor één of twee methodes om je website te promoten. Wen jezelf bijvoorbeeld aan om je artikel op Facebook of Twitter te zetten. Ook als je nog geen of weinig volgers hebt, is dit een goede en verstandige gewoonte. Later kun je dit altijd uitbreiden met Pinterest en/of Instagram.

Advertenties plaatsen en affiliates zoeken (maand 4)

De vierde maand is interessant, omdat je voor het eerst op zoek gaat naar bronnen van inkomsten. 

Maand 4

 • Schrijf 2 a 3 blogs per week
 • Meld je aan bij Google Adsense
 • Meld je aan bij mogelijke partners (affiates).

Resultaat: 5 tot 20 bezoekers per dag

Google adsense

Inmiddels is je website groot genoeg om je aan te melden bij Google Adsense. Dit is de makkelijkste manier om geld te verdienen met je site. Google plaatst advertenties op jouw site en elke keer als iemand op de advertentie klikt, ontvang jij een paar centen. Maar pas op! Je moet niet zelf op je advertenties klikken en vraag ook nooit aan een vriend om dat dagelijks te doen. Je verliest je recht om te adverteren als je ‘vals speelt’. Aanmelden doe je hier. 

Partners (affiliates)

Een partner is iemand voor wie jij iets wilt verkopen. Je promoot zijn product en in ruil daarvoor krijg je een percentage van het bedrag dat via jou is verkocht. Deze manier van werken wordt ook affiliate marketing genoemd.

Meld je niet te vroeg aan

Meld je niet aan voordat je site er goed uitziet en je minimaal twintig blogs hebt geschreven. Niet alle partners bekijken je website, maar de partners die het meeste op kunnen brengen doen dit zeker. Als ze dan een website aantreffen, die niet aan hun voorwaarden voldoet, kun je er zeker van zijn dat je wordt afgewezen.

Maak gebruik van bedrijven als Daisycon en/of tradetracker

Als bedrijven naar partners zoeken, doen ze dit vaak via een bedrijf die hierin ervaring heeft. Dit soort bedrijven beheren vraag en aanbod van veel partners. Voor ons is dit interessant omdat je daar veel relevante partners kunnen vinden. Ook is het fijn dat zij bijhouden wat je verdient.

Lang leve Bol.com, Coolblue etc

Bol.com is mijn favoriet. Zij hebben een goede naam hoog te houden en zijn concurrerend met hun prijzen. Hetzelfde geldt ook voor Coolblue.
Zeker als je je bezighoudt met vergelijkingen en reviews is het rendabel om direct naar dit soort partijen te kijken.

Blijf stug volhouden (maand 5 en 6)

Nu breekt voor bijna iedereen het moment van twijfel aan. Je hebt nog steeds niet zoveel bezoekers en de inkomsten via advertenties en partners zijn waarschijnlijk niet veel meer dan een paar cent per maand. Toch kan het vanaf nu snel gaan. 

Maand 5 en 6

 • Schrijf 2 a 3 blogs per week
 • Analyseer de statistieken

Resultaat: 50 tot 100 bezoekers per dag

Drie redenen waarom mensen in deze periode stoppen

Het kost teveel tijd

Het bijna dagelijks produceren van teksten kun je bijna een full-time job noemen. Waarschijnlijk heb je daar niet voor gekozen, toen je met je website wat extra inkomsten wilde verdienen. Nu ben je een paar maanden bezig en je ziet nog maar weinig resultaat.

Het vinden van onderwerpen wordt moeilijker

Het lijkt of je alles al een keer hebt beschreven en de zoektocht naar nieuwe onderwerpen om over te schrijven duurt steeds langer.

Gebrek aan motivatie

Vaak gaat het werken aan je website in deze periode tegenstaan. Het is minder creatief en niemand houdt ervan om alleen maar productie te draaien.

Drie redenen waarom je door moet zetten!

Tel je blogposts

Als je daadwerkelijk 2 tot 3 blogposts per week hebt geschreven dan heb je nu al een redelijk gevulde website. Het zou zonde zijn om nu te stoppen.

Het schrijven wordt makkelijker

Ook al is het vinden van onderwerpen moeilijker, het schrijven en plaatsen van een blogpost gaat steeds sneller.

Je statistieken worden interessanter

Langzaam maar zeker gaan je statistieken meer informatie geven. Je kunt zien welke artikelen het beste worden gelezen. Ook kun je kijken welke zoektermen worden gebruikt.
Je kunt gebruik maken van de website van Niel Patel om te kijken hoe je site erbij staat.

Onderhoud je website en blijf schrijven (maand 7 en verder)

Vanaf nu zul je zien dat het vanaf nu makkelijker gaat. Zodra je je vijftigste post hebt geschreven is het tijd voor een feest! Dit is het moment waarop je een beetje gas kunt terugnemen.
Blijf doorgaan met het schrijven van blogposts, maar je kunt de frequentie terugbrengen tot 1 blog per week. Steek de overgebleven tijd in de promotie van je website en het bedenken en uitvoeren van plannen om je inkomen te verhogen.

Reserveer tijd voor onderhoud

Vanaf dit moment is het ook belangrijk om je site goed te onderhouden. Neem de tijd om al je blogposts terug te lezen de volgende zaken te controleren:

 • Maak je gebruik van interne en externe links?
 • Hoe promoot je het materiaal van je partners. Kloppen de links nog?
 • Is de structuur van je website gebruikersvriendelijk?
 • Is de manier waarop je geld verdient met deze pagina optimaal?
 • Wat doe je met je call-to-actions, kun je dat nog verbeteren?
Geld verdienen realistische tijdlijn
Klik voor een vergroting

Tot slot...

In deze blogpost heb ik geschreven wat je met een goede inzet kunt bereiken. Als inkomsten niet je primaire doel is met je website, kun je natuurlijk wat rustiger aan doen. Het tijdspad in dit artikel is erop gericht dat je na een jaar ongeveer €500 euro per maand kunt verdienen.

Tijdlijn

Als je wilt, kun je – in ruil voor je mailadres – een Excelsheet downloaden met een handige tijdlijn. Deze kun je invullen en vertalen naar je eigen situatie.

Als je je mailadres liever niet geeft, kun je jezelf direct na het downloaden weer uitschrijven voor de mailinglist.

Plaats een reactie